2 jogurty naturalne po 400 ml,
3 galaretki cytrynowe,
100 g borówki amerykańskiej,
50 g czerwonej porzeczki,
100 g malin,
kilka sztuk winogrona,
5 - 6 połówek brzoskwiń w syropie,
8-10 okrągłych biszkoptów,
2 opakowania podłużnych biszkoptów (ok 22 sztuk)
Przygotowanie:
Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki.
Galaretki rozrób w 350 ml gorącej wody. Odstaw do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając.
Mikserem na wysokich obrotach wymieszaj galaretę, aż zacznie się robić piana, następnie lekko zmniejsz obroty i dodawaj jogurt partiami. Miksuj tylko do połączenia się składników.
Dodaj maliny, borówkę porzeczkę - wymieszaj.
Na dno okrągłej formy wyłóż biszkopty. Podłużne układaj dookoła formy - można delikatnie ściąć końcówki od wewnętrznej strony - będą wtedy stabilniej się trzymać.
Ostrożnie wylewamy masę.
Na wierzchu układamy brzoskwini przekrojone na ćwiartki oraz przekrojone na pół winogrono (u mnie jeszcze kilka sztuk malin).
Wkładamy do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze stężało, najlepiej na noc.
Komentarze
Prześlij komentarz