Owsianka z bananem i winogrono

Ciepłe, szybkie odżywcze śniadanie na słodko z dużą ilością owoców.

Składniki:
4 -5 łyżek płatków owsianych,
pół szklanki mleka,
pół łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie),
duży banan,
kilka czerwonych winogron,
łyżeczka siemienia lnianego

Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem, dodajemy syrop klonowy. Podgrzewamy przez około 3 minuty. 
Banana obieramy, kroimy na grubsze plastry, winogrono jeśli są większe kroimy na pół.
Dodajemy do płatków owsianych, posypujemy siemieniem lnianym.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec