Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;)
Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser.
Składniki:
na dużą blachę
opakowanie biszkoptów,
1200 ml soku Kubuś (malina marchew jabłko),
600 ml śmietany 30%,
łyżka cukru pudru.
3 budynie malinowe,
4 galaretki malinowe,
2 opakowania delicji malinowych,
ok 200 g świeżych malin
Przygotowanie:
Blachę wykładamy biszkoptami.
Do 200 ml soku dodajemy proszek budyniowy. Mieszamy. Pozostałą część soku podgrzewamy, dodajemy budyń. Czekamy aż zgęstnieje - co jakiś czas należy mieszać.
Masę przelewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie rozrabiamy 2 galaretki w 200 ml gorącej wody - studzimy, co jakiś czas mieszając, aby żelatyna całkiem nie opadła na dno.
Śmietanę ubijamy na bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem ostudzoną galaretkę cały czas miksując, ale już na wolniejszych obrotach.
Na masę kubusiową wykładamy delicje, a następnie malinową bitą śmietanę i maliny.
Wkładamy do lodówki.
W tym czasie rozrabiamy pozostałe 2 galaretki, studzimy. Gdy będzie już zima, przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin - najlepiej min. 12, żeby warstwy dobrze stężały.
świetne ciasto
OdpowiedzUsuńDziękuję ☺ polecam zrobić jeszcze dziś! 😍
Usuńświetna propozycja na lato :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to smakuje!
OdpowiedzUsuń