Małe kawałki filetów z kurczaka w chrupiącej panierce z krakersów.
Fajna opcja jako przekąska na imprezach. Podawać z dipem.
Składniki:
2 filety z kurczaka,
100 g solonych krakersów,
łyżeczka słodkiej papryki,
2 łyżki śmietany,
2 łyżki mleka,
sól
Przygotowanie:
Filety kroimy na mniejsze podłużne paski, solimy. Śmietanę mieszamy z mlekiem, dodajemy filety. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Rozdrabiamy krakersy, dodajemy papryczkę, mieszamy.
Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia na około 20-25 minut, aż panierka się zarumieni a kurczak będzie gotowy.
W płatkach już robiłam, ale w krakersach jeszcze nie. Koniecznie muszę wypróbować bo wyglądają smakowicie!
OdpowiedzUsuń