Fileciki w krakersach

 Małe kawałki filetów z kurczaka w chrupiącej panierce z krakersów.

Fajna opcja jako przekąska na imprezach. Podawać z dipem.


Składniki:

2 filety z kurczaka,

100 g solonych krakersów,

łyżeczka słodkiej papryki,

2 łyżki śmietany,

2 łyżki mleka,

sól


Przygotowanie:

Filety kroimy na mniejsze podłużne paski, solimy. Śmietanę mieszamy z mlekiem, dodajemy filety. Odstawiamy na godzinkę do lodówki.
Rozdrabiamy krakersy, dodajemy papryczkę, mieszamy.

Każdy kawałek kurczaka obtaczamy w panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnia na około 20-25 minut, aż panierka się zarumieni a kurczak będzie gotowy.



Komentarze

  1. W płatkach już robiłam, ale w krakersach jeszcze nie. Koniecznie muszę wypróbować bo wyglądają smakowicie!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec