Gotowe w kilka chwil, kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i wędzonym łososiem.
Szybka przekąska na imprezy.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
150 g wędzonego łososia w plastrach,
150 g serka kanapkowego,
garść świeżego szpinaku baby,
czarnuszka,
jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy ser kanapkowy, po kilka liści szpinaku, po kawałku łososia.
Zamykamy lekko dociskając np. za pomocą widelca trzy boki,
Smakujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.
Świetny pomysł na imprezową przekąskę. :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńCiasto francuskie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, a te kieszonki z pewnością zrobią wrażenie na gościach i domownikach. :-)
OdpowiedzUsuńtak, ciasto francuskie jest fajnym uniwersalnym rozwiązaniem :)
UsuńBardzo fajny i prosty przepis <3 wypróbuję przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńpolecam jest prosty i smaczny ;)
Usuń