Kieszonki z łososiem

Gotowe w kilka chwil, kieszonki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i wędzonym łososiem.
Szybka przekąska na imprezy.


Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego

150 g wędzonego łososia w plastrach,

150 g serka kanapkowego,

garść świeżego szpinaku baby,

czarnuszka,

jajko


Przygotowanie:

Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy ser kanapkowy, po kilka liści szpinaku, po kawałku łososia.
Zamykamy lekko dociskając np. za pomocą widelca trzy boki,
Smakujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.



Komentarze

  1. Świetny pomysł na imprezową przekąskę. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto francuskie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, a te kieszonki z pewnością zrobią wrażenie na gościach i domownikach. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, ciasto francuskie jest fajnym uniwersalnym rozwiązaniem :)

      Usuń
  3. Bardzo fajny i prosty przepis <3 wypróbuję przy najbliższej okazji.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz