Surówka z ogórkiem i rzodkiewką w śmietanie

 Szybka, łatwa w przygotowaniu wiosenna surówka z chrupiącego ogórka, rzodkiewki, świeżego koperku i dodatku jogurtu. Smaczny dodatek do mięsnych dań obiadowych.


Składniki:

pęczek rzodkiewek (ok 10 sztuk),

5 średniej wielkości ogórków zielonych gruntowych,

pęczek koperku,

3 łyżki śmietany 18%,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Rzodkiewki kroimy w plastry. Ogórki obieramy ze skóry i również kroimy w plastry, koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz