Szybka, łatwa w przygotowaniu wiosenna surówka z chrupiącego ogórka, rzodkiewki, świeżego koperku i dodatku jogurtu. Smaczny dodatek do mięsnych dań obiadowych.
Składniki:
pęczek rzodkiewek (ok 10 sztuk),
5 średniej wielkości ogórków zielonych gruntowych,
pęczek koperku,
3 łyżki śmietany 18%,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewki kroimy w plastry. Ogórki obieramy ze skóry i również kroimy w plastry, koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na moje social media:
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam