Placki cukiniowe z marchewką

 Smażone placuszki cukiniowe z dodatkiem marchewki i natki pietruszki.

Będą świetnie smakowały np. z sosem grzybowym.


Składniki:

średniej wielkości cukinia,

średniej wielkości marchewka,

jajko,

kulka sera mozzarella, 

pęczek natki pietruszki,

3 łyżki mąki,

sól, pieprz,

olej


Przygotowanie:

Cukinię myjemy i ścieramy na małych oczkach, odsączamy nadmiar wody.
Dodajemy starą na małych oczkach marchewkę, drobno posiekaną natkę, dużą szczyptę soli, pieprz, jajko, startą mozzarellę oraz mąkę. Wszystko razem mieszamy.
Jeśli masa jest zbyt wodnista dodać jeszcze trochę mąki.

Na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju wykładamy za pomocą łyżki nasze placki.
Smażymy na średnim oleju na złoto - rumiany kolor z obu stron.


Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec