Surówka z młodej kapusty z pomidorem

Chrupiąca, świeża, soczysta młoda kapusta z dojrzałymi słodkimi pomidorami i świeżym pachnącym wiosną koperkiem.
Sprawdzi się do obiadu, ale także do dań z grilla.




Składniki:

pół główki młodej kapusty,

3 pomidory (300g),

duży pęczek koperku,

3 łyżki oliwy lub oleju,

łyżka soku z cytryny,

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, pomidora kroimy w małą kostkę, koperek drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy oliwę, sok z cytryny, dużą szczyptę soli i trochę pieprzu. Ponownie dokładnie mieszamy.

Komentarze

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    Zapraszam na moje social media:
    www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
    www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
    www.instagram.com/truskawkowa_fiesta

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros