Sałatka z małymi kawałami filetu z indyka, chrupiącym mixem sałat, dojrzałymi pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, a całość polana szybkim dipem koperkowym.
Składniki:
350 g filetu z indyka,
100 g mixu sałat,
2 większe pomidory,
2 ogórki gruntowe,
10 sztuk dużych rzodkiewek,
150 ml jogurtu greckiego,
mały ząbek czosnku,
pół pęczku dużego koperku,
sól, pieprz, szczypta przyprawy do kurczaka złocistego
łyżka oliwy
Przygotowanie:
Filet kroimy na małe kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z oliwą, dodajemy szczyptę soli, przyprawy do kurczaka oraz pieprz. Smażymy na lekko rumiano.
Pomidory kroimy w na kawałki, rzodkiewkę oraz ogórka (którego wcześniej możemy obrać ze skóry) w cienkie plastry.
Do jogurtu dodajemy dużą szczyptę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek - mieszamy.
Mix sałat mieszamy razem z pozostałymi warzywami, dodajemy usmażony filet.
Całość polewamy dipem koperkowym.
Komentarze
Prześlij komentarz