Sałatka z filetem z indyka i dipem koperkowym

 Sałatka z małymi kawałami filetu z indyka, chrupiącym mixem sałat, dojrzałymi pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką, a całość polana szybkim dipem koperkowym.



Składniki:

350 g filetu z indyka,

100 g mixu sałat,

2 większe pomidory,

2 ogórki gruntowe,

10 sztuk dużych rzodkiewek,

150 ml jogurtu greckiego,

mały ząbek czosnku,

pół pęczku dużego koperku,

sól, pieprz, szczypta przyprawy do kurczaka złocistego

łyżka oliwy


Przygotowanie:

Filet kroimy na małe kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z oliwą, dodajemy szczyptę soli, przyprawy do kurczaka oraz pieprz. Smażymy na lekko rumiano.

Pomidory kroimy w na kawałki, rzodkiewkę oraz ogórka (którego wcześniej możemy obrać ze skóry) w cienkie plastry.

Do jogurtu dodajemy dużą szczyptę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek - mieszamy.

Mix sałat mieszamy razem z pozostałymi warzywami, dodajemy usmażony filet.
Całość polewamy dipem koperkowym.

 

Komentarze