Roladki z tortilli z szynką, serkiem rzodkiewkowym

 Roladki z tortilli z serkiem naturalnym z dodatkiem świeżej rzodkiewki, a także z szynką, serem żółtym, ogórkiem zielonym i papryką.
Pyszna, szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska na imprezy.


Składniki:

2 tortille ( w mnie pełnoziarniste),

120 g serka kanapkowego naturalnego,

pęczek rzodkiewek,

8 plasterków szynki konserwowej,

4 plasterki sera żółtego,

kawałek ogórka zielonego,

kawałek papryki


Przygotowanie:

Rzodkiewki dokładnie myjemy, ścieramy na grubych oczkach na tartce. Dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. Paprykę i obranego ze skóry ogórka kroimy w cienkie słupki.

Placki tortilli smarujemy serkiem z rzodkiewką, układamy szynkę, ser żółty, warzywa. Zwijamy w rulon.
Ostawiamy na kilka minut, a następnie kroimy w około 2 cm plastry.


Komentarze