Roladki z tortilli z serkiem naturalnym z dodatkiem świeżej rzodkiewki, a także z szynką, serem żółtym, ogórkiem zielonym i papryką.
Pyszna, szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska na imprezy.
Składniki:
2 tortille ( w mnie pełnoziarniste),
120 g serka kanapkowego naturalnego,
pęczek rzodkiewek,
8 plasterków szynki konserwowej,
4 plasterki sera żółtego,
kawałek ogórka zielonego,
kawałek papryki
Przygotowanie:
Rzodkiewki dokładnie myjemy, ścieramy na grubych oczkach na tartce. Dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. Paprykę i obranego ze skóry ogórka kroimy w cienkie słupki.
Placki tortilli smarujemy serkiem z rzodkiewką, układamy szynkę, ser żółty, warzywa. Zwijamy w rulon.
Ostawiamy na kilka minut, a następnie kroimy w około 2 cm plastry.
Komentarze
Prześlij komentarz