Filety z kurczaka faszerowane papryką

Kolorowe papryki i czerwona cebula owinięte delikatnym filetem z kurczaka, Całość posypana pieczarkami i serem cheddar. Pyszne jednogarnkowe danie z piekarnika.


Składniki:

3 pojedyncze filety z kurczaka,

pół papryki czerwonej,

pół papryki żółtej,

pół małej czerwonej cebuli,

przyprawa do kurczaka (w mnie do drobiu złocista),

3 średniej wielości pieczarki,

ser cheddar - ilość wg uznania.


Przygotowanie:

Filety rozcinamy na pół i lekko rozklepujemy. Posypujemy przyprawą do kurczaka.
Kolorowe papryki kroimy w paski, cebulę w cienkie plastry. Układamy na każdym filecie, a następnie zwijamy w roladkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Posypujemy niewielką ilością przyprawy do kurczaka oraz pokrojonymi w kostkę pieczarkami.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Posypujemy serem cheddar (wiórki / starty na grubych oczkach). Zapiekamy jeszcze 5-7 minut do rozpuszczenia się sera.




Komentarze