Tortelloni z kurkami i boczkiem

Bardzo smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania danie, które można zjeść na ciepło, ale także zabrać na wynos do lunchboxa do pracy.


Składniki:

opakowanie 250 g tortelloni (u mnie ze szpinakiem),

 200 g kurek,

100 g boczku parzonego w plastrach,

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Tortelloni gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy.

Kurki dokładnie myjemy, większe kroimy na pół.

Boczek kroimy w kostkę, na patelnię dodajemy boczek oraz kurki. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu.

Podsmażamy przez około 10 minut na średnim ogniu aż boczek będzie rumiany a kurki miękkie. Dodajemy tortellini, mieszamy i wykładamy na talerz.


Komentarze

Najlepsze ciasto z jabłkami

Kiesznki z łososiem

Twarożek z koperkiem

Sałatka z figami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec