Ta sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie kurczaka po ugotowaniu rosołu.
Dodajemy do niej świeżego pora, ser żółty i ogórka kiszonego. Sałatka do zjedzenia na co dzień i na imprezy.
Składniki:
4 ugotowane pałeczki z kurczaka,
por - biała i jasnozielona część,
3 średniej wielkości ogórki kiszone,
200 g sera żółtego,
3 łyzki kukurydzy konserwowej,
2 łyzki majonezu,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Por kroimy w półplastry, zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 5 minut - odsączamy.
Ugotowane mięso z kurczaka rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Oórka kiszonego kroimy w kostkę.
Wszystkie powyższe składniki mieszamy razem z majonezem i kukurydzą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz