Fasolka szparagowa z pieczarkami w sosie pomidorowym

 Danie niemalże jednogarnkowe. Pyszna sezonowa fasola szparagowa (poza można użyć mrożenej), pieczarki, cebula, sos pomidorowy oraz parówki - które można pominąć.

 


 Składniki:

2 dobrej jakości parówki,

200 g fasoli szparagowej - u mnie żółta,

150 g pieczarek,

3 łyżki kukurydzy konserwowej,

pomidory w puszce krojone - 400 g,

łyzka masła, 

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Z fasoli odcinamy końcówki. Wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną wodę i gotujemy aż będzie miękka. Odcedzamy.
Pieczarki i parówki kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżce masła aż z pieczarek odparuje nadmiar wody, dodajemy fasolkę, kukurydzę, zalewamy pomidorami, dodajemy dużą szczyptę soli i pieprzu.
Dusimy razem przez około 5 minut.
 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros