Danie niemalże jednogarnkowe. Pyszna sezonowa fasola szparagowa (poza można użyć mrożenej), pieczarki, cebula, sos pomidorowy oraz parówki - które można pominąć.
Składniki:
2 dobrej jakości parówki,
200 g fasoli szparagowej - u mnie żółta,
150 g pieczarek,
3 łyżki kukurydzy konserwowej,
pomidory w puszce krojone - 400 g,
łyzka masła,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Z fasoli odcinamy końcówki. Wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną wodę i gotujemy aż będzie miękka. Odcedzamy.
Pieczarki i parówki kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżce masła aż z pieczarek odparuje nadmiar wody, dodajemy fasolkę, kukurydzę, zalewamy pomidorami, dodajemy dużą szczyptę soli i pieprzu.
Dusimy razem przez około 5 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz