Pasta kanapkowa z łososiem

 Szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa z wędzonym łososiem i jajkiem. Świeżości dodaje koperek. 


Składniki 

2 ugotowane jajka 

100 g wędzonego na ciepło łososia u mnie z pieprzem 

Łyżka majonezu 

Łyżka jogurtu greckiego 

Szczypta soli 

Łyżka posiekanego świeżego koperku 


Przygotowanie

Do ugotowanych jajek dodajemy łososia bez skóry. Następnie pozostałe składniki czyli majonez jogurt grecki sól i koperek. 

Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą widelca. 

Aby było łatwiej jajka możemy pokroić w kostkę. 

Tak przygotowaną pastą kanapkową smarujemy ulubione pieczywo.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros