Makaron z twarogiem i cebulą

Danie, które lubię jeść na obiad - makaron w wersji wytrwnej z twarogiem i cebulą!

 

Składniki:

na 2 porcje:

80 g makaronu (waga przed ugotowaniem)

250 g twarogu półtłustego,

łyzka śmietany,

łyżka masła,

mała cebula,

sól, pieprz,

ulubione przyprawy (np. pieprz ziołowy) 

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. 

Cebulę kroimy w małą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła, aż będzie lekko brązowa. Dodajemy Twaróg, śmietanę oraz dużą szczyptę soli - całość podgrzewamy.

Makaron wykładamy na talerz, a następnie ciepły twaróg z cebulą.

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros