8 stycznia 2013

Domowa wersja górskiego dania

Jadłam to w jednej z restauracji w Szczyrku. 
A poniżej wersja już z Łodzi.

Składniki:
pierś z kurczaka
2 plasterki sera
2 pieczarki
pół cebuli
jajko
bułka tarta
sól, pieprz, papryka słodka w proszku

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka obtaczamy w jajku i bułce, smażymy.
Pieczarki i cebulę kroimy w pół plastry, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą papryczki. Podsmażamy.
Na usmażoną pierś wykładamy farsz(pieczarki, cebula), dwa plastry sera. Trzymamy na patelni na najmniejszym ogniu pod przykryciem, aż ser się trochę rozpuści.




2 komentarze:

  1. jadłam takie cos w restauracji w Bukowinie(Geslerowa robiła tam "rewolucję") tylko było na schabie i bez panierki.a w domu robie wersje jak Twoja dodatkowo z papryką czerwona

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...