Składniki:
Przygotowanie:
Seler | 1 | sztuka |
Por | 1 | sztuka |
Marchewka | 2 | sztuki |
Cebula | 1 | sztuka |
Ciecierzyca | 1 | puszka |
Papryka | 1 | sztuka |
Pomidory całe | 1 | puszka |
Pietruszka | 2 | sztuki |
Szczypiorek | do dekoracji |
Przygotowanie:
-
Selera, pietruszkę, cebulę, marchewkę obieramy. Paprykę i por myjemy.
-
Warzywa kroimy w kostkę.
-
Gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż będą prawie miękkie.
-
Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, dodajemy do warzyw.
-
Na koniec pomidory całe z puszki.
-
Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10minut.
- Przed podaniem dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz