11 grudnia 2016

Piernikowy syrop do kawy

Aromat cynamonu, goździków, kardamonu bardzo długo unosił się w powietrzu - czuć już święta! 
Zasmakuje każdemu kawoszowi.



Składniki:
szklanka wody
3/4 szklanki cukru
1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika (BEZ MĄKI!)

Przygotowanie:
Do wody dodajemy cukier, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy przyprawę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 1-2 minut.
Odstawiamy do ostygnięcia. Przelewamy do butelki.


3 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś taki syrop do kawy, ale jakoś nie przypadł mi do gustu, jak dla mnie był trochę piekący w smaku :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak syrop jest dość wyrazisty w smaku 😊

      Usuń
    2. Tak syrop jest dość wyrazisty w smaku 😊

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...