22 stycznia 2017

Ciasto czekoladowe FIT z fasoli

Ciasto bez mąki i cukru? Czy to w ogóle możliwe?  Oczywiście, że TAK!

Zachwyca smakiem oraz intensywnym kakaowym kolorem.
Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował!



Składniki:
(na małą keksówkę)
2 puszki fasoli czerwonej
2 średniej wielkości banany(średnio dojrzałe)
4 łyżki kakao
4 jajka
3 łyżki miodu
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
3 łyżki oleju

Przygotowanie:
Fasolę bardzo dokładnie płuczemy na sitku.
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60-65 minut.

12 komentarzy:

  1. Kawałeczek takiego ciasta chętnie bym zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 😊polecam bo jest naprawdę pyszne 😊

      Usuń
  2. zawsze mam ochotę na ciasto czekoladowe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż jestem ciekawa, jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj 😊jest pysznie czekoladowe i nie czuć żadnej fasolki 😀

      Usuń
  4. Bardzo fajne ciacho, muszę je kiedyś wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam podobne, z białej fasoli,smakowalo super

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...