Każdego lata obowiązkowo na obiad - świeża papryka z mięsem i warzywami.
Składniki:
4 duże papryki,
2 saszetki ryżu,
800 g mięsa mielego wieprzowo - wołowego
cuknia,
marchewka,
cebula,
pomidor,
jajko,
łyżeczka słodkiej papryki,
majeranek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż na istrukcji na opakowaniu.
Cebulę kroimy w większą kostkę i smażymy.
Osobno smażymy mięso mielone, które doprawimy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryczką.
Marchewkę obieramy i wraz z cukinią ścieramy na grubych oczkach.
Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Z papryki należy odkroić górę i wyczyścić.
Mieszamy składniki farszu: mięso, ryż, marchewkę, cukinię, pomidor, jajko.
Napełniamy papryki.
Pieczemy około 30-40minut w temp. 180 stopni.
Składniki:
4 duże papryki,
2 saszetki ryżu,
800 g mięsa mielego wieprzowo - wołowego
cuknia,
marchewka,
cebula,
pomidor,
jajko,
łyżeczka słodkiej papryki,
majeranek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż na istrukcji na opakowaniu.
Cebulę kroimy w większą kostkę i smażymy.
Osobno smażymy mięso mielone, które doprawimy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryczką.
Marchewkę obieramy i wraz z cukinią ścieramy na grubych oczkach.
Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Z papryki należy odkroić górę i wyczyścić.
Mieszamy składniki farszu: mięso, ryż, marchewkę, cukinię, pomidor, jajko.
Napełniamy papryki.
Pieczemy około 30-40minut w temp. 180 stopni.
#MyVictorinox
Bardzo smacznie wyglądają te papryki :)
OdpowiedzUsuńLubię taką paprykę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)
OdpowiedzUsuńOoo widzę, że też lubisz faszerowane warzywa! Mamy ten sam gust hihi :)
OdpowiedzUsuń