Papryka faszerowana mięsem, ryżem, warzywmi

Każdego lata obowiązkowo na obiad - świeża papryka z mięsem i warzywami.




Składniki:

4 duże papryki,
2 saszetki ryżu,
800 g mięsa mielego wieprzowo - wołowego
cuknia,
marchewka,
cebula,
pomidor,
jajko,
łyżeczka słodkiej papryki,
majeranek, sól, pieprz

Przygotowanie:

Ryż gotujemy 2 minuty krócej niż na istrukcji na opakowaniu.
Cebulę kroimy w większą kostkę i smażymy.
Osobno smażymy mięso mielone, które doprawimy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryczką.
Marchewkę obieramy i wraz z cukinią ścieramy na grubych oczkach.
Pomidora należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Z papryki należy odkroić górę i wyczyścić.
Mieszamy składniki farszu: mięso, ryż, marchewkę, cukinię, pomidor, jajko.
Napełniamy papryki.
Pieczemy około 30-40minut w temp. 180 stopni.



#MyVictorinox 


Zachowaj smak wakacji z Victorinox! Warzywa psiankowate 2017

Komentarze

  1. Bardzo smacznie wyglądają te papryki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię taką paprykę. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo widzę, że też lubisz faszerowane warzywa! Mamy ten sam gust hihi :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz