Ostatnio w drodze do pracy rozmyślałam jakie ciasta można postawić na świątecznym stole, żeby były świąteczne, ale za razem przypominały lato - za, którym tak bardzo tęsknię.
Poniżej kilka pomysłów, które pojawiły się już na blogu, ale przełożone na "wersję zimową".
Ciasto z wiśniami
Zamiast świeżych można użyć mrożonych, tylko należy je dość dobrze odsączyć i ułożyć je dodatkowo na budyniowej chmurce. Można także delikatnie posypać cukrem pudrem.
Poniżej kilka pomysłów, które pojawiły się już na blogu, ale przełożone na "wersję zimową".
Ciasto z wiśniami
Zamiast świeżych można użyć mrożonych, tylko należy je dość dobrze odsączyć i ułożyć je dodatkowo na budyniowej chmurce. Można także delikatnie posypać cukrem pudrem.
Jabłka nawet teraz kupimy. Aby dodać świąteczny akcent zamiast polewy tofii dodajmy startą skórkę z pomarańczy, aromat będzie niesamowity, a smaki idealnie się połączą.
To ciasto jest dobre na każdą porę roku i na każdą okazję.
Super te ciasteczka do herbatki czy kawusi...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.