Składniki:
na placki wg przepisu w linku poniżej,
gulasz:
500 g mięsa na gulasz,
2 cebule,
kawałek pora,
kawałek papryki
dodatkowo: ser żółty
Przygotowanie:
Placki ziemniaczane przygotowujemy wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ .
Gulasz:Mięso kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie gotujemy na bulionie wraz z posiekaną cebulą, porem, papryką. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie - około półtorej godziny. Na koniec doprawiamy pieprzem i papryką w proszku.
W naczyniu żaroodpornym układamy placki ziemniaczane, zalewamy gulaszem. (można zrobić dwie warstwy jak ja). Posypujemy serem żółtym - podpiekamy około 20 minut w temp. 160 stopni, aż ser się roztopi.
na placki wg przepisu w linku poniżej,
gulasz:
500 g mięsa na gulasz,
2 cebule,
kawałek pora,
kawałek papryki
dodatkowo: ser żółty
Przygotowanie:
Placki ziemniaczane przygotowujemy wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ .
Gulasz:Mięso kroimy i podsmażamy na patelni. Następnie gotujemy na bulionie wraz z posiekaną cebulą, porem, papryką. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie - około półtorej godziny. Na koniec doprawiamy pieprzem i papryką w proszku.
W naczyniu żaroodpornym układamy placki ziemniaczane, zalewamy gulaszem. (można zrobić dwie warstwy jak ja). Posypujemy serem żółtym - podpiekamy około 20 minut w temp. 160 stopni, aż ser się roztopi.
Smacznego!
Genialny pomysł z tym gulaszem;)
OdpowiedzUsuń