Naleśniki ze szpinakiem


Składniki:
na ciasto przepis już podawałam i znajdziecie go TUTAJ

farsz:
pęczek świeżego szpinaku
10 dag sera żółtego
dwie łyżki masła
sól

Przygotowanie:

Ciasto robimy według TEGO przepisu (bez cukru waniliowego).

Szpinak myjemy. Na rozgrzane masło wrzucamy i podsmażamy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodajemy sól i ser drobno pokrojony lub starty na grubych oczkach.

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy.

Smacznego:)




Komentarze

  1. uwielbiam te naleśniki.dość czesto je robie na obiad;)
    buziaki
    ps obserwuje

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak, ja też uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychota!!! Wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo naukowe te naleśniki ;) dzięki szpinakowi wiedza z pewnością lepiej wchodzi do głowy ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz