17 lipca 2012

Kawa mrożona

Najprostszy, najszybszy pomysł na kawę mrożoną. Tego lata idealnym dodatkiem do czytanej książki jest właśnie ona. Nic dodać nic ująć.

Składniki:

kawa espresso
łyżeczka cukru (opcjonalnie)
100 ml mleka zimnego
kostki lodu

Przygotowanie:

Do zimnej kawy espresso wlewamy mleko i cukier. Mieszamy. Wrzucamy kostki lodu. Delektujemy się smakiem.







5 komentarzy:

  1. Ooo tak, nic dodać, nic ująć. Napój idealny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie byłoby, gdyby kostki losu były zrobione z kawy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A widziałam też takie opcje, ale ich nie testowałam:)

      Usuń
  3. szybko i pysznie.
    lubię takie kawowe ekspresje.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...