... z duża ilością przypraw!
Składniki:
kilogram ziemniaków
duża śmietana 18%
4 ząbki czosnku, sól czosnkowa
sól, zestaw ulubionych przypraw - u mnie pieprz biały, majeranek, słodka papryka, ostra papryka, czarny pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy kroimy na pól. Gotujemy w osolonej wodzie.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Czosnek wycisnąć przez praskę dodać do śmietany wraz z łyżeczką soli czosnkowej.
Polewamy nią ziemniaki.
Wierzch posypujemy obficie ulubionymi przyprawami.
Pieczemy przez 15 min w temperaturze 170 stopni.
Smacznego:)
Ziemniak to jest takie warzywo, z których można wyczarować różne pyszności...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Zdjęcia pyszne... A jak zrobić takie zapiekane ziemniaki?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Absolutnie fantastyczne!
OdpowiedzUsuń