25 stycznia 2015

Ciasto z jabłkami


Składniki:
1 kg jabłek
300 g mąki
150 g masła
ok 100 g cukru
jajko
łyżeczka cynamonu

Przygtowanie:
Mąkę, masło, jajko i cukier łączymy ze sobą, wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Jabłka obieramy ze skóry, ścieramy na tartce na grubych oczkach i mieszamy z cynamonem
Na blachę (wysmarowaną wcześniej masłem i posypaną bułką) wykładamy połowę ciasta, na nie jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni o zarumienienia się ciasta.


2 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Musiało cudnie pachnieć :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...