12 czerwca 2012

Zimne babeczki dla ochłody

Nie są to domowe lody, ale raczej coś w stylu mrożonego jogurtu.
Smakuje na prawdę dobrze. Do tego trochę czekolady i świeżych truskawek i raj na ziemi!

Składniki na jogurt, z którego są zrobione babeczki i sposób przygotowania ich znajdziecie TUTAJ
Wystarczy tylko przelać do foremek albo formy na lody i gotowe!.

Poniżej przepis na szybką polewę czekoladową.

Składniki:

łyżka margaryny
łyżka kakao
łyżka cukry
pół łyżki śmietany

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy. Dodajemy cukier i kakao, mieszamy. Zestawiamy z ognia, dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy.

Tak przygotowaną czekoladą polewamy mrożone babeczki.


Smacznego:)










6 komentarzy:

  1. Ślicznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialny pomysł na zastosowanie foremek sylikonowych do babeczek. U nas już 35 stopni więc z chęcią sobie takie zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł na te lodowe babeczki...
    Serdeczności zostawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...