Ryba w bułce i ziołach prowansalskich

Osobiście za karpiem nie przepadam, dlatego też w święta jem zamiast tego mintaja albo tilapię.

Składniki:
4 filety z mintaja
bułka tarta,
jajko,
łyżka ziół prowansalskich
pół łyżeczki soli, pieprz

Przygotowanie:
Filet dzielimy na dwie części.
Obtaczamy w jajko, a następnie w bułce tartej wymieszanej z ziołami, solą oraz pieprzem.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem po kilka minut z każdej strony, aż nabierze złotego koloru.








Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec