Osobiście za karpiem nie przepadam, dlatego też w święta jem zamiast tego mintaja albo tilapię.
Składniki:
4 filety z mintaja
bułka tarta,
jajko,
łyżka ziół prowansalskich
pół łyżeczki soli, pieprz
Przygotowanie:
Filet dzielimy na dwie części.
Obtaczamy w jajko, a następnie w bułce tartej wymieszanej z ziołami, solą oraz pieprzem.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem po kilka minut z każdej strony, aż nabierze złotego koloru.
Składniki:
4 filety z mintaja
bułka tarta,
jajko,
łyżka ziół prowansalskich
pół łyżeczki soli, pieprz
Przygotowanie:
Filet dzielimy na dwie części.
Obtaczamy w jajko, a następnie w bułce tartej wymieszanej z ziołami, solą oraz pieprzem.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem po kilka minut z każdej strony, aż nabierze złotego koloru.
Zgadzam się ;)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt
OdpowiedzUsuń