Wielkanocne ciasto



Składniki:
100 g miękkiego masła
szklanka mąki
pół szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka dżemu truskawkowego
3 łyżki masy krówkowej kajmak
kolorowe draże
łyżka posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Masło, mąkę, cukier, proszek do pieczenia wymieszać razem
Ciastem wyłożyć blachę na babkę - spód i boki na wysokość około 4-5 cm
Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Gdy ciasto wystygnie, dno smarujemy dżemem, na niego wykładamy masę krówkową.
Ozdabiamy orzechami i drażami.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec