Nocna owsianka piernikowa z jabłkiem

Owsianka, która "robi się sama" ;) 

Składniki:
4 łyżki płatków owsianych górskich,
1 małe jabłko słodkie,
ok 200 ml mleka,
1/4 łyżeczki przyprawy do piernika (bez mąki!)
1 łyżeczka nasion chia


Przygotowanie:
Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Dodajemy do mleka wraz z przyprawą, nasionami, oraz płatkami. Mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.



Komentarze

  1. Owsianka wyszła przepysznie. Jako smakosz muszę przyznać, że owsianka ma wiele wartości odżywczych i dodam, że jest bardzo zdrowa. Nie należy zapominać o porannym posiłku aby mieć siłę w pracy i móc skoncentrować się na wykonywanym zajęciu niż męczyć się o pustym żołądku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też bardzo lubię owsianki- najlepiej smakuje w owocami sezonowymi i koniecznie na śniadanie :)

      Usuń

Prześlij komentarz