Sałatka z ciecierzycą, pomidorkami, oliwkami

Kolorowa, pyszna sałatka - do lunchboxa do pracy idealna. Można użyć ciecierzycy z puszki, wtedy przygotowanie zajmie nam kilka chwil.




Składniki:
1/2 szklanki ciecierzycy,
ok 30 pomidorków czerwonych i żółtych,
kilka oliwek z fetą w oliwie,
1/2 papryki (u mnie zielono - żółta),
pęczek natki pietruszki,
świeżo mielony kolorowy pieprz

Przygotowanie:
Ciecierzycę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok 1,5 godziny).

Natkę pietruszki siekamy, pomidory kroimy na pół, a większe na ćwiartki, paprykę w kostkę, oliwki w plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy szczyptę pieprzu.



Komentarze